BEL +31 0297 522 552

GreaseThief

GreaseThiefOlieanalyse is alom bekend in de praktijk als onderdeel van predictive en proactive onderhoud. Smeermiddel analyse wordt hierdoor vaak gecombineerd met andere technologieën. Deze technologieën zijn nodig bij het opsporen van problemen in machines om storingen en stilstand te voorkomen.

 80% van alle lagers in de wereld zijn vet gesmeerd, slechts 20% is olie gesmeerd.

Een smeermiddel analyse wordt meestal niet uitgevoerd op vetgesmeerde lagers omdat het moeilijk is om een “representatief” monster te krijgen uit het lager. Hiervoor is een monstername instrument voor ontwikkeld om een consistent en representatief monster te kunnen nemen uit het lager.

De GreaseThief en GreaseThief Analyzer geven een betrouwbare en trendmatige analyse oplossing voor het volgen van een goede vetsmering.

Wanneer er zich problemen voordoen bij vetgesmeerde machines, worden onderzoeken beperkt door het gebrek aan informatie over het vet, veelal wanneer er een vetmonster is genomen is dit een momentopname van nadat de problemen zijn begonnen.

Onderzoek heeft uitgewezen dat vetanalyses informatie geven over de vettoestand, mengverhoudingen, oxidatie, aantasting van componenten en de aanwezigheid van slijtagematerialen. Goede vetanalyses en vetrapportages helpen in corrigerende maatregelen wat de betrouwbaarheid en continuïteit van de productie verhoogd en besparingen oplevert op de onderhoudskosten.

Hoe werkt de GreaseThief

Voor het nemen van een vetmonster, zijn 2 type GreaseThief's ontwikkelt om in elke applicatie het juiste resultaat te halen. De GreaseThief's worden geleverd als complete set zodat iedere lubrication engineer direct een goed vetmonster kan nemen, etiketteren en direct kan versturen. Waarbij alle verbruiksartikelen schoon en per stuk zijn verpakt. Hierdoor wordt vervuiling van het monster voorkomen.

GreaseThief Type 1

GreaseThief Type 2

GreaseThief Type 1 GreaseThief Type 2

Eenvoudig te monteren op de vetuitloop. De GreaseThief beschikt over een 1/8 NPT aansluiting en kan met een adapter doeltreffende worden gemonteerd op bijvoorbeeld een elektrische motorlager. De GreaseThief Type 1 wordt gebruikt als vethouder voor het transporteren en verzenden van een vetmonster. Afhankelijk van de bestelde kit, wordt deze geleverd inclusief spatel en injectiespuit voor het vullen van de GreaseThief.

Nadat het vetmonster is genomen, wordt de GreaseThief afgesloten met een dop en in een schone meegeleverde koker gedaan voor het verzenden naar het laboratorium.

De GreaseThief bevat een injectiespuit zuiger, welke geactiveerd wordt door een "stinger probe” (zie afbeelding).
De stinger probe biedt de mogelijkheid om het vet te passeren in de tandwielkast, welke niet representatief is voor de conditie van de tandwielkast. Wanneer de stinger probe het tandwiel oppervlak aanraakt, wordt deze ingedrukt en wordt het vet de cilinder ingetrokken.

Nadat het vetmonster is genomen, wordt de GreaseThief losgeschroefd van de T-hendel, afgesloten met een dop en in een schone meegeleverde koker gedaan voor het verzenden naar het laboratorium.

 

 GreaseThief VetanalyseGreaseThief Vetanalyse

Voor een voorbeeld vetanalyse rapport, klik dan hier.

Hier treft u tevens een uitleg over de verschillende testmethode.

Heeft u vragen, neemt u dan gerust contact met ons op.

GreaseThief Samplers Bestellen